Voor groepsaanbod op locatie, kijk onder het kopje Doe en ontmoet, voor online groepen en training kun je aanmelden onder het kopje Online groepen.

Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

HOP-online

wo 31 mei 2023, 13:00 - 15:00

Honest – Open – Proud

Open zijn over je psychische klachten is een keuze. Jóuw keuze wel te verstaan. En eentje die niet eenvoudig is. Wil jij weten hoe je dit goed onderbouwd kunt doen? Dan is de HOP-methode misschien iets voor jou: Honest, Open en Proud: eerlijk, open en trots.

HOP stelt de persoon voorop. Kortom, jij gaat zelf aan de slag met het keuzeproces van open zijn over je psychische uitdagingen. Dat doe je met een methode die je helpt alle voors en tegens af te wegen die je tegenkomt. Zo bepaal je een strategie waarmee jij je ervaringen naar buiten brengt op een manier die bij jou past. Als dát is wat je hebt besloten natuurlijk…

De methode kan jouw persoonlijke empowerment vergroten. Zo draagt HOP bij aan een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen: je voelt je zeker(der) en vertrouwt (meer) op je eigen kwaliteiten. Zelfregie heet dat, of zelfredzaamheid. En dat helpt je om jouw toekomst – weer – in eigen hand te nemen.

Download hier de brochure van HOP: Jij beslist over openheid (PDF)

Bekijk hier het filmpje:

Voor wie?

Klaar om de voor- en nadelen van openheid rondom je psychische klachten te (h)erkennen? Dan kan HOP een geschikt ondersteunend hulpmiddel zijn. Met HOP onderzoek je hoe je jouw kwetsbaarheid bespreekbaar kunt maken.

HOP in t kort:

  • Ondersteunende internationaal effectief bewezen methode
  • Ontwikkeld door professionals met psychische klachten
  • Groepsprogramma: uitwisseling is belangrijk
  • Begeleid door getrainde ervaringsdeskundige professionals
  • Actieve deelnemershouding is vereist

Waar en wanneer?

De training bestaat online uit een serie van 4 sessies (31 mei, 7, 14, en 21 juni). Wekelijks op woensdag van 13.00 uur tot 15.00 uur via MS Teams. Deze applicatie is zeer makkelijk en simpel om te gebruiken op je computer of mobiele telefoon. De facilitators nemen contact met je op om je daarbij te ondersteunen en helemaal wegwijs te maken.

Gegevens

Datum:
wo 31 mei 2023
Tijd:
13:00 - 15:00
Activiteit Categorie:

Locatie

Online: via beeldbellen
Online