HOP online

Wat is de HOP training?

Open zijn over je psychische klachten is een keuze. Jóuw keuze wel te verstaan. En eentje die niet eenvoudig is. Wil jij weten hoe je dit goed onderbouwd kunt doen? Dan is de HOP-methode misschien iets voor jou: Honest, Open en Proud: eerlijk, open en trots.

HOP stelt de persoon voorop. Kortom, jij gaat zelf aan de slag met het keuzeproces van open zijn over je psychische uitdagingen. Dat doe je met een methode die je helpt alle voors en tegens af te wegen die je tegenkomt. Zo bepaal je een strategie waarmee jij je ervaringen naar buiten brengt op een manier die bij jou past. Als dát is wat je hebt besloten natuurlijk…

De methode kan jouw persoonlijke empowerment vergroten. Zo draagt HOP bij aan een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen: je voelt je zeker(der) en vertrouwt (meer) op je eigen kwaliteiten. Zelfregie heet dat, of zelfredzaamheid. En dat helpt je om jouw toekomst – weer – in eigen hand te nemen.

Download hier de brochure van HOP: Jij beslist over openheid (PDF)

Of bekijk het filmpje:

Voor wie?

Klaar om de voor- en nadelen van openheid rondom je psychische klachten te (h)erkennen? Dan kan HOP een geschikt ondersteunend hulpmiddel zijn. Met HOP onderzoek je hoe je jouw kwetsbaarheid bespreekbaar kunt maken.

HOP in t kort:

  • Ondersteunende internationaal effectief bewezen methode
  • Ontwikkeld door professionals met psychische klachten
  • Groepsprogramma: uitwisseling is belangrijk
  • Begeleid door getrainde ervaringsdeskundige professionals
  • Actieve deelnemershouding is vereist

Deze training is opgezet door een samenwerking tussen Arkin en HVO Querido.

Waar en wanneer?

De training wordt of online aangeboden via beeldbellen in 6 modules (van 2 uur) of op locatie gegeven en bestaat dan uit 3 modules (van 4 uur).

Klik op een activiteit om je aan te melden

De data zijn nog niet bekend, heb je interesse stuur dan een email aan pitenco@arkin.nl