Wat is de bijeenkomst Samen Ontwikkelen in de Vrije Ruimte?

Vrije Ruimte is een plek waar mensen zich oriënteren op het gebied van ervaringsdeskundigheid. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen deelnemers contact met elkaar leggen om zo hun ervaringskennis te vergroten.

Afhankelijk van je eigen startpunt kun je onderzoeken of inzet van ervaringsdeskundigheid of werken als ervaringswerker bij je past. Hierbij kun je denken aan vrijwilligerswerk, het volgen van trainingen, het volgen van een opleiding, werken in de functie van ervaringswerker of zelfs ervaringsdeskundigheid inzetten binnen je eigen functie.

Bekijk de flyer  

Voor wie?

Voor een ieder die ervaring heeft met ontwrichting en herstel en een paar stapjes verder willen komen in het ontwikkelen van (collectieve) ervaringskennis. Dit kunnen vrijwilligers zijn, (ex)cliënten, stagiaires/studenten en professionals.

Inhoud

De bijeenkomsten bestaan uit twee delen. Het eerste deel van de bijeenkomst bestaat uit een gezamenlijk koffiemoment waarin ruimte wordt gemaakt voor een brede uitwisseling met elkaar.

In het tweede deel van de bijeenkomst kan je ervoor kiezen om verder de verdieping met elkaar in te gaan. In dit tweede deel wordt vaak gewerkt aan de hand van thema’s. Voorbeelden van thema’s zijn: lijdensdruk, (zelf)stigma, discriminatie, uitsluiting, zingeving, persoonlijke ontwikkeling, gelijkwaardigheid, hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid en steun.

Waar en wanneer?

Klik op een activiteit om je aan te melden

View All Activiteiten